Recepten

De paddenstoel is op diverse manieren te verwerken. Op deze pagina staat een aantal voorbeelden. Hoe u de Shii-take ook bereidt, de smaak komt het beste tot zijn recht wanneer wordt gekozen voor de eenvoudigste bereidingswijze.

  • Bak de paddenstoelen in boter of plantaardige olie goed bruin, eventueel met een kleingehakte ui of knoflook. Peper en zout naar smaak toevoegen. Heerlijk met wat versgebakken (stok)brood!
  • Gril de paddenstoelen met een beetje olie in aluminiumfolie. De gaartijd is ongeveer 5 minuten. Het is ook lekker om de paddenstoelen tevoren ongeveer 2 uur te marineren in een marinade van olie en kruiden naar keuze.
  • Bak de paddenstoelen en gratineer ze met kaas of een hollandaise saus.
  • Haal de paddenstoelen door een bierbeslag en frituur ze bij 180 graden Celsius.
  • Bak de paddenstoelen. Zet vervolgens het vuur laag en blus het geheel af, al naar gelang de bereiding, met kruidenbouillon, witte of rode wijn, cognac en/of citroensap. Doe een deksel op de pan en laat alles gedurende 5 tot 7 minuten stoven alvorens te serveren.
  • Meer inspiratie, bijvoorbeeld voor Shii-takeragout? Kijk op deze website.